back to top
17.2 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgenda25 Mei - Pictura 250 jaar: buiten tekenen

25 Mei – Pictura 250 jaar: buiten tekenen

DORDRECHT – Tekenen is als dansen: De getekende lijn laten ontstaan vanuit intuïtief opmerken kun je leren. Zo kun je tijdens het tekenen veranderen van richting door te vertrouwen op het proces. Dat geeft je meer ruimte en vrijheden, en zal de levendigheid en de betekenis van het beeld vergroten.

Alles is voortdurend in beweging. Zoals de lichtvlekken, het licht door de bladeren van de bomen, de schaduw op het gras bewegen. Op het proces te vertrouwen vraagt durf en moed, alles mag ‘mis’ gaan om tot iets anders, iets onverwachts te kunnen uitgroeien. Soms zijn de antwoorden er gewoon (nog) niet, het niet-weten is ook een ervaring.

Er bestaat altijd de mogelijkheid te veranderen, een andere richting op te gaan in een ander ritme, vind jouw eigen cadans. Zoals alles beweegt.

Tekenen is ook: Verhalen verbeelden, bewustzijn uitbreiden, intuïtief opmerken, ruimte vergroten, van binnen en van buiten, innerlijk ervaren, het moment beleven, nieuwe inzichten ontdekken, aandachtig gewaarworden, vrij creëren, onbekende paden bewandelen, zintuigelijke ervaringen visualiseren, luisteren, ruiken en proeven, in beweging zijn; het is jouw manier van kijken en observeren, het interpreteren ervan, waardoor je betekenis kunt geven aan jouw leven.

Het tekenen zélf is je innerlijke, intrinsieke motivatie. Alles is in beweging.

Wees nieuwsgierig en kom buiten tekenen! Locatie: De tuin van het Dordrechts Museum. Docent begeleider: Judith Ten Bosch.

Opgeven kan via: https://www.pictura.nl/event-list.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
17.2 ° C
19.4 °
15 °
72 %
1.8kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
19 °
zo
22 °
ma
24 °
Advertentie
Advertentie