back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeVervallen-TV15 April - NAH Mantelzorgcafé

15 April – NAH Mantelzorgcafé

SLIEDRECHT – Verstoorde prikkelverwerking. Ieder jaar worden zo’n 140.000 mensen in Nederland getroffen door hersenletsel als gevolg van een val, een ongeluk, een beroerte of bijvoorbeeld een hersentumor.

Overprikkeling is een veelvoorkomend, niet zichtbaar gevolg van hersenletsel en heeft een hele grote en bepalende rol in het leven van mensen met NAH en hun naasten.

Via onze zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken en proeven) komt informatie binnen. Bij een gezond brein wordt irrelevante informatie weg gefilterd. Maar als deze filters minder goed functioneren, kan meer informatie (of prikkels) binnenkomen dan het brein kan verwerken. Zo raakt iemand met hersenletsel vermoeid. En als je moe bent, raak je sneller overprikkeld.

Het NAH Mantelzorgcafé ontvangt Arno Prinsen, GZ-psycholoog en trainer op het gebied van hersenletsel. Met hem staan we op deze avond stil bij verstoorde prikkelverwerking en wat jij kunt doen om jouw naaste nog beter te kunnen helpen.

Let op, het NAH Mantelzorgcafé heeft een nieuwe locatie: de NAH Dagbesteding de Schalm aan Kerkbuurt 126. De avond begint om 19:30 uur; inloop vanaf 19:15 uur. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Er wordt een kleine bijdrage voor consumpties gevraagd.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Mantelzorgpunt van Het Bonkelaarhuis op telefoonnummer (0184) 42 05 39 of mailen naar: mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl. Kijk voor meer informatie www.sliedrechtdoet.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie