back to top
17.2 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgenda11 Maart - Cursus Zicht op evenwicht

11 Maart – Cursus Zicht op evenwicht

REGIO – Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Dit is niet nodig en daarom organiseert Rivas ledenorganisatie de cursus ‘Zicht op evenwicht’ in Leerdam.

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut leren deelnemers in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn. Dit met het doel om weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Dat vermindert de kans op vallen.

Wat houdt de cursus in? Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel). Wie aan de cursus wil deelnemen, moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen variëren van leren omgaan met bezorgdheid om te vallen en het belang van lichaamsbeweging. Maar ook het voorkomen van valpartijen, risicovol en veilig gedrag en risico’s in en om het huis, passeren de revue.

De cursus vindt plaats in Lingesteyn, Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam van 09:30 tot 11:00 uur. De startdatum is op maandag 11 maart 2024. De vervolgbijeenkomsten zijn op 18, 25 maart, 08, 15, 22, 29 april en 06 mei 2024. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

De kosten van de cursus bedragen 150 euro inclusief cursusboek. Leden van Rivas krijgen 20 procent korting. Deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ, komen in aanmerking voor een vergoeding door VGZ vanuit het preventiebudget. De vergoeding kan oplopen tot 150 euro, afhankelijk van het soort aanvullende verzekering.

Maximaal 10 personen kunnen aan de cursus deelnemen. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
17.2 ° C
19.4 °
15 °
72 %
1.8kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
19 °
zo
22 °
ma
24 °
Advertentie
Advertentie