18.1 C
Sliedrecht
maandag, september 20, 2021
HomeNieuwsVoortgang woningbouw Blauwe Zoom in Hardinxveld

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom in Hardinxveld

H’VELD-G’DAM – Het afgelopen jaar is er door de gemeente i.s.m. de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes. Begin september is het bestemmingsplan voor deelplan Ons Dorp definitief vastgesteld. Met deze vaststelling kan worden gestart met de bouw van 72 nieuwe, moderne, gasloze woningen in een groene en waterrijke setting.

In het gebied voor Ons Dorp woonden diverse diersoorten waarvoor een mooi nieuw plekje moest worden gezocht. Het afgelopen jaar is er een doordacht compensatiegebied in het zuiden van de Blauwe Zoom aan te leggen om al die dieren een goed nieuw thuis te geven. En met succes.

Sinds kort wordt er hard gewerkt om het terrein met zand op te hogen om zo een stevig fundament voor de nieuwe woningen te leggen. Er waren maar liefst 800+ inschrijvingen voor de 72 woningen in Ons Dorp. En ruim 75% van die inschrijvingen betrof inwoners van Hardinxveld-Giessendammers zelf op zoek naar een nieuwe woning. Waarbij opmerkt kan worden dat bij de inschrijving voor een woning inwoners van de gemeente extra punten kregen. Desondanks moesten er mensen teleurgesteld worden.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
10.5 ° C
12.3 °
9.4 °
87 %
2.7kmh
100 %
do
14 °
vr
18 °
za
20 °
zo
20 °
ma
20 °