9.3 C
Sliedrecht
zaterdag, maart 25, 2023
HomeVervallen-TVVoorlopige uitslag Waterschapsverkiezingen is bekend

Voorlopige uitslag Waterschapsverkiezingen is bekend

REGIO – De stemmen die woensdag zijn uitgebracht bij de waterschapsverkiezingen zijn voor een groot deel geteld. Hiermee zijn de voorlopige uitslagen van de verkiezingen in Waterschap Rivierenland bekend. BBB wordt de grootste partij met 6 zetels. De uitslag is nog een momentopname. Er ontbreken nog cijfers van een paar gemeenten. Er wordt rekening gehouden met een foutmarge van een zetel per partij.

BBB wordt de grootste partij met 6 zetels. Water Natuurlijk volgt met vijf zetels. CDA en PvdA volgen met drie zetels. VVD, Partij voor de Dieren en SGP staan op twee zetels. ChristenUnie, AWP en JA21 krijgen ieder een zetel.


Definitieve uitslag

Op donderdag 23 maart maakt de voorzitter van het centraal stembureau, dijkgraaf Co Verdaas, om 13.30 uur de definitieve verkiezingsuitslag bekend. De 26 nieuwe bestuursleden vormen straks samen met de vier benoemde bestuursleden voor de geborgde zetels het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. Op 29 maart worden de nieuwe bestuursleden beëdigd.

De komende vier jaar maken zij de keuzes over het werk van het waterschap: zorg voor sterke dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en de zuivering van afvalwater.

Dijkgraaf Co Verdaas: “De wereld is volop in beweging. Dat geldt ook voor de watersector. Net als de rest van Nederland is het rivierengebied nog lang niet af. Het nieuw gekozen bestuur staat voor grote opgaven op het gebied van waterbeheer. Ik wil graag iedereen bedanken die zijn stem voor het waterschapsbestuur heeft uitgebracht.”

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.3 °
87 %
5.8kmh
100 %
za
11 °
zo
8 °
ma
7 °
di
8 °
wo
11 °
Advertentie
Advertentie