16.5 C
Sliedrecht
zondag, juni 26, 2022
HomeNieuwsVerslechtering OV Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem onacceptabel

Verslechtering OV Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem onacceptabel

REGIO – Een groot aantal partijen in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft opheldering gevraagd aan Gedeputeerde Staten over de vermindering van het aantal bus- en treinritten in onze regio. Dit gebeurde op initiatief van SP fractievoorzitter Lies van Aelst. Behalve de SP gaat het om D66, PVV, CU&SGP, CDA, GroenLinks, PvdA, VVD, PvdD, DENK en 50PLUS.

Qbuzz maakte deze week bekend het aantal bus en treinritten in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem drastisch te verminderen in verband met personeelstekorten. Zo wordt op de MerwedeLingeLijn de helft van de ritten geschrapt.

De partijen willen weten of de provincie toestemming gegeven heeft voor deze verslechtering van het vervoer, hoe de reizigers op de hoogte gesteld zijn en of Qbuzz zich wel aan de afspraken houdt met deze verslechtering. Ook willen de 12 partijen weten of de krapte in personeel ook samenhangt met het personeelsbeleid en de inzet van flexwerkers in plaats van vaste krachten van Qbuzz.

“Door deze verslechtering zouden we vele reizigers kwijt kunnen raken voor het OV, dit zou een negatieve spiraal kunnen veroorzaken waardoor er ook weer minder bussen rijden. Een hele onwenselijke ontwikkeling! We willen juist graag meer mensen in het OV waardoor er meer bussen en treinen rijden zodat we het OV nóg beter kunnen maken.”

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
10.5 ° C
12.3 °
9.4 °
87 %
2.7kmh
100 %
do
14 °
vr
18 °
za
20 °
zo
20 °
ma
20 °
Advertentie
Advertentie