23.2 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVVerborgen Verleden: archeologische opgravingen bij Baanhoek

Verborgen Verleden: archeologische opgravingen bij Baanhoek

SLIEDRECHT – In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek is op de hoogte gebracht en heeft vervolgens samen met de jongens de plek verder onderzocht. Daarbij is een veelvoud aan archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. Geconcludeerd werd dat er een inheemse nederzetting uit het begin van onze jaartelling op deze locatie gevestigd was. Tot op heden is hier niet eerder een site uit deze tijdsperiode ontdekt. Een unieke vondst dus.

Het Sliedrechts Museum gaat in samenwerking met de archeologievereniging een bijzondere expositie wijden aan deze vondsten. Er wordt een beeld geschetst van de tijd van de opgravingen.

Altijd al eens willen weten hoe Romeinse sieraden (fibula’s) werden gemaakt? Op zaterdag 17 december 2022 en zaterdag 14 januari 2023 kun je zelf aan de slag. Op deze dagen leer je ook hoe een Romaanse boog werd geconstrueerd en waarom die zo sterk is; kan je je naam in Romeinse letters en je geboortedatum in Romeinse cijfers schrijven en kan je het molenspel spelen. Kortom: voldoende te beleven in het museum.

De expositie is te zien van 26 november 2022 t/m 28 januari 2023.

Op zaterdag 19 november is het Sliedrechts Museum gesloten vanwege een besloten bijeenkomst van de Schaakvereniging Sliedrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
23.2 ° C
24.6 °
21.7 °
64 %
2.7kmh
100 %
di
23 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
Advertentie
Advertentie