17.5 C
Sliedrecht
dinsdag, augustus 9, 2022
HomeVervallen-TVVeel belangstelling voor eerste senioren beurs in Zuid-Holland

Veel belangstelling voor eerste senioren beurs in Zuid-Holland

SLIEDRECHT – Vrijdag 10 juni is voor de eerste keer in Zuid-Holland de beurs DOOR in het verkeer georganiseerd. Ruim 100 55-plussers uit heel Drechtsteden en Alblasserwaard kwamen naar de Lockhorst in Sliedrecht om zich te laten informeren hoe zij veilig en gezond kunnen blijven deelnemen aan het verkeer tot hun 100ste. Ook konden zij actief meedoen aan een fietsparcours, een scootmobiel ritje maken of aan een workshop meedoen. Alles kwam aan bod. DOOR in het verkeer krijgt volgend jaar een vervolg op een andere plek in Zuid-Holland.

“Wat goed te zien dat er zoveel mensen uit Drechtsteden en Alblasserwaard naar deze beurs zijn gekomen”, sprak wethouder Ton Spek van Sliedrecht tijdens zijn welkomstwoord. “Het is belangrijk dat mensen juist als ze nog mobiel zijn alvast nadenken over later. Het gaat er niet alleen om nu mobiel te zijn maar om dat ook te blijven, tot je 100ste! Als je mobiel bent – al dan niet met aanpassingen – blijf je deel uitmaken van de samenleving en kan je vrienden en familie blijven bezoeken, boodschappen kan doen. Kortom, blijf sociaal deelnemen.” Na deze woorden opende Spek, samen met wethouder Rik van der Linden van Dordrecht, wethouder Johan Quik van Molenlanden en de kersverse wethouder van Hardinxveld- Giessendam Arjan Meerkerk al fietsend de beurs.

Wethouder Meerkerk is er trots op dat de aftrap van deze beurs was in regio Drechtsteden en Alblasserwaard is. “Bevorderen van verkeersveiligheid vinden wij belangrijk in onze regio. Veilig deelnemen aan het verkeer geldt voor alle leeftijdsgroepen. Daarom kun je niet jong genoeg starten met verkeerslessen. Maar ook als 55-plusser kun je nog veel leren in het verkeer, dat bleek wel op deze beurs.”

Tot slot riep Spek de collega gemeenten op het stokje over te nemen. “Het idee is dat de DOOR in het verkeer beurs een jaarlijks terugkerend evenement is. Welke regio biedt zich aan om volgend jaar deze beurs te organiseren. Elk verkeersslachtoffer is er een teveel. Samen maken we een punt van nul!”

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
17.5 ° C
18.9 °
16.1 °
79 %
0.9kmh
8 %
di
28 °
wo
31 °
do
34 °
vr
36 °
za
22 °
Advertentie
Advertentie