21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVStakende buschauffeurs demonstreren bij Station Dordrecht

Stakende buschauffeurs demonstreren bij Station Dordrecht

REGIO – De hele week staken ze, het personeel van openbaar vervoerder Qbuzz. De vervoerder is in onze regio verantwoordelijk voor de bussen en de MerwedeLingelijn. Om hun daden kracht bij te zetten kwam er een groep stakers samen bij het busstation aan de stadskant van treinstation Dordrecht.

Met een opkomst van zo’n twintig personen, aangesterkt met een Dordts SP-lid, hield het OV-personeel een uur durende demonstratie tegen de werkdruk. Door heel Nederland legt vervoerspersoneel het werk neer en Dordrecht is daarin geen uitzondering. De demonstratie is dan ook onderdeel van een grote actie van vakbonden FNV en CNV, die op dit moment in onderhandeling zijn met de Vereniging Wergevers Openbaar Vervoer (VWOV) over de cao van OV-personeel. De VWOV vertegenwoordigt onder andere Arriva, Transdev, Qbuzz en RET.

“Het gaat niet alleen om geld, het gaat om plaspauzes, keertijden, buffertijden en goede roosters zodat wij niet met 50 kilometer per uur door de stad hoeven te racen maar gewoon met 35 per uur kunnen rijden”, laat de stakingsleider van FNV weten. “Het zijn allemaal hele kleine dingen, kom er een keer mee over de brug. Dan is het werk leuker en makkelijker vol te houden”, zegt een andere demonstrant tegen onze verslaggever.

Gedurende de week lag de bezettingsgraad op de regionale bussen tussen de 60 en 73%, waardoor een groot deel van de bussen nog wel reed. Ook in Papendrecht reden nog heel wat bussen rond. Niet alle werknemers van de openbaar vervoerders leggen dus het werk neer. De stakingen duren nog tot en met vrijdag 10 februari. Momenteel is nog onduidelijk of men dan tot een overeenkomst zal zijn gekomen bij de onderhandelingen tussen de vervoerders en de vakbonden.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie