15.5 C
Sliedrecht
dinsdag, augustus 9, 2022
HomeAgendaSliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Na de expositie over werken van de schilders van de Biesbosch, is nu weer de beurt aan kunstenaars met Sliedrechts ‘roots’. Van woensdag 3 augustus t/m zaterdag 17 september zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

In het Sliedrechts museum exposeren wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

Jan van Beuzekom, velen kennen hem als tandarts, maar Jan maakt ook prachtige bronzen beelden; Arie de Groot, geboren Sliedrechter; hij maakt prachtige tekeningen;

Johan Huijzer, inmiddels wereldwijd bekend kunstenaar van kleurige sculpturen en schilderijen, oprichter van het Creatief Centrum in Sliedrechts;

Gerard Mijnster, maakt beelden en tekeningen en laat zich daarbij inspireren door de natuur;

Maarten de Winter, bekend van De Winter Groen in Sliedrecht, maar velen kennen hem ook als kunstenaar van o.a. houten beelden. Hij is tevens de ontwerper van het beeld met de pijpen bij de afrit van de A15 bij Sliedrecht West. Tevens is het kunstwerk ‘De Golven’, te vinden aan de Rivierdijk ter hoogte van de oprit van de Rembrandtlaan een ontwerp van Maarten de Winter en de schilderingen zijn van Johan Huijzer.

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,– voor volwassenen en € 1,– voor kinderen. Helaas accepteren we geen museumjaarkaart, maar voor kaarthouders is de entree € 1,–.Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl.

Meer informatie kijk op de website www.sliedrechtsmuseum.nl

De Golf van Maarten de Winter en Johan Huijzer

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
15.5 ° C
17.2 °
13.9 °
88 %
0.5kmh
7 %
di
28 °
wo
31 °
do
34 °
vr
35 °
za
30 °
Advertentie
Advertentie