6.7 C
Sliedrecht
woensdag, januari 19, 2022
HomeVervallen-TVSliedrechtse horecaondernemers zaterdagmiddag terras open van 12.00 - 17.00 uur

Sliedrechtse horecaondernemers zaterdagmiddag terras open van 12.00 – 17.00 uur

SLIEDRECHT – Het is genoeg geweest! Al 2 jaar wordt de horeca te pas en te onpas aan en uit gezet. Uit onvrede over het gevoerde beleid openen horecaondernemers in Sliedrecht zaterdag van 12.00 tot 17.00 het terras en trakteren op een baksie met een koeksie.

Kom gezellig langs en steun de horeca met dit protest!

De volgende horecaondernemers doen mee, Spek & Bonen, Smokin Barrels, The Moonshine, Café Koorevaar, lunchroom Tikkie Bijzonder, Kom aan Tafel!, Brasserie De Dijk, feestlocatie Bij Boertie, Café ‘t Wapen van Sliedrecht en Hereen van Slydregt.

De VVD Sliedrecht begrijpt de wens van de horeca om middels dit protest hun stem te laten horen en vraagt het college deze ruimte te bieden. Formeel gezien is deze opening mogelijk niet toegestaan. In dat geval zou er handhavend opgetreden kunnen worden. Dit is niet wenselijk. Daarom heeft de VVD het college gevraagd om deze protestactie – mits veilig – toe te staan en niet actief te handhaven.

De gemeente Sliedrecht heeft kennis genomen van het initiatief. Burgemeester De Vries; “Wij hebben begrip voor de horecaondernemers en ook dat zij aandacht willen vragen voor hun situatie. Ik heb hen laten weten dat ik deze actie zie als een manifestatie en deze onder voorwaarden eenmalig toesta.”

In het gesprek met de initiatiefnemers en de gemeente zijn de voorwaarden besproken waaronder deze manifestatie eenmalig door mag gaan. De voorwaarden zijn dat dit een eenmalige manifestatie is op zaterdag 15 januari 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur, dat de medewerkers en bezoekers zich aan de geldende coronamaatregelen houden en dat de manifestatie alleen mag plaatsvinden op eigen terrein.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
10.5 ° C
12.3 °
9.4 °
87 %
2.7kmh
100 %
do
14 °
vr
18 °
za
20 °
zo
20 °
ma
20 °
Advertentie
Advertentie