12 C
Sliedrecht
zaterdag, september 23, 2023
HomeVervallen-TVSchilderfestival geslaagd in Museum De Koperen Knop

Schilderfestival geslaagd in Museum De Koperen Knop

H’VELD-G’DAM – Afgelopen zaterdag, 17 september 2022, was er rond Museum De Koperen Knop een schilderfestival, getiteld Pintar Rapido. Deze titel houdt in dat de schilders in één dag hun werk moeten maken. Er hadden zich 30 deelnemers aangemeld, die de regenbuien trotseerden. Aan het eind van de dag werden de werken ingeleverd en deze zullen tot en met 24 september 2022 op De Etage van het museum te zien zijn.

Het was in en om het museum en op de wegen daar rondom heen gezellig met schilders. Het festival was georganiseerd in het kader van het landschapsproject Denkend aan Holland van Den Hâneker. Het thema van het festival was Het Landschap. ’s Morgens haalden de deelnemers een schilderdoek op om vervolgens een plek op te zoeken. Tegen de middag kwam er een speciale cateringwagen met koffie, thee en een lunchpakket. Voor vijf uur moesten de die dag gemaakte schilderijen weer worden ingeleverd

Het werk wordt door een jury, bestaande uit drie beeldend kunstenaars, beoordeeld en vervolgens worden er drie prijzen toegekend. Die prijsuitreiking vindt in De Koperen Knop plaats op zaterdag 24 september 2022, om 16.00 uur. Dan zal ook de publieksprijs bekend gemaakt worden. Iedereen die de schilderijenexpositie bezoekt kan hiervoor een stembiljet invullen.

Actueel weer

Sliedrecht
matige regen
12 ° C
12.8 °
11.1 °
79 %
0.5kmh
100 %
vr
12 °
za
17 °
zo
20 °
ma
21 °
di
21 °
Advertentie
Advertentie