15.5 C
Sliedrecht
dinsdag, augustus 9, 2022
HomeNieuwsSchade aan gemeentelijke eigendommen in Sliedrecht

Schade aan gemeentelijke eigendommen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Afgelopen weken zijn er ook in Sliedrecht protestacties geweest tegen het stikstofbeleid van de regering. De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in onze gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt.

Vrijheid van meningsuiting
De gemeente maakt bekend dat het belangrijk is dat er ruimte is voor de vrijheid van meningsuiting. Maar waar er zonder toestemming gebruik wordt gemaakt van de openbare ruimte worden de protestuitingen door de gemeente zo spoedig mogelijk verwijderd.

Schade
De afgelopen dagen zijn er ook prullenbakken, wegen, openbaar meubilair en bomen beklad met omgekeerde Nederlandse vlaggen en teksten tegen het stikstofbeleid.

De gemeente noemt deze vernielingen niet acceptabel. De gemeente zal de schade herstellen en die proberen te verhalen op de daders.

Burgemeester Jan de Vries: “Iedereen mag zijn of haar ongenoegen over het overheidsbeleid kenbaar maken maar dat dient wel te gebeuren in redelijke termen, binnen de grenzen van de wet en zonder dat er schade aan de eigendommen van anderen wordt aangebracht.”

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
15.5 ° C
17.2 °
13.9 °
88 %
0.5kmh
7 %
di
28 °
wo
31 °
do
34 °
vr
35 °
za
30 °
Advertentie
Advertentie