Gospel Magazine

 

SLIEDRECHT – Gospel Magazine maakte op de lokale omroep furore in de jaren 90. En was aan het eind van zijn loopbaan het enige christelijke jongerenprogramma in Nederland dat 5 dagen in de week werd uitgezonden. Ongeveer in het midden van de jaren 90 moest het programma door persoonlijke omstandigheden stoppen.

Rond 2014 werd het programma weer opgestart, maar was het alleen via internet stations te beluisteren. In overleg tussen de programmamaker en het hoofd van de afdeling radio van MerweRTV, Piet van Dijk, werd besloten om het programma weer live terug op zender te brengen.

Het programma wordt met open armen weer terug ontvangen bij de omroep, aldus van Dijk. Niemand heeft het initiatief genomen om weer een Christelijk jongerenprogramma op te starten. Dat was toch een leegte, dat nu gelukkig weer wordt opgevuld. Hiermee komt GospelMagazine weer terug op de zender waar het allemaal begon. Helaas is het niet mogelijk om weer vijf dagen in de week te gaan uitzenden maar, er worden wel op de woensdagavond weer iedere week 2 mooie uren gevuld met zoveel mogelijk stijlen muziek. Van pop tot rock, van rap tot Nederlandstalig. De eerste aflevering werd uitgezonden op woensdag 6 mei van 19:00-21:00 uur.

Gospelmagazine, elke woensdag van 19:00-21:00 uur
Samenstelling en presentatie: Theo Boer