12 C
Sliedrecht
vrijdag, september 22, 2023
HomeVervallen-TVNieuw Jumprope Wereldrecord: Geraldo Alken van Elevate Rope in het Guinness World...

Nieuw Jumprope Wereldrecord: Geraldo Alken van Elevate Rope in het Guinness World Records 2023

PAPENDRECHT – De 30-jarige Geraldo Alken heeft met de sport touwtjespringen een nieuw wereldrecord behaald: de meest opeenvolgende ‘Double Under To Double Under Frog Skips’ binnen 15 seconden. Met deze prestatie heeft hij een plek bemachtigd in het onlangs verschenen boek Guinness World Records 2023.

Het wereldrecord werd vorig jaar op 3 oktober gevestigd door Geraldo in zijn woonplaats Papendrecht. In totaal voerde hij 7 opeenvolgende ‘Double Under To Double Under Frog Skips’ uit. Een ‘double under’ is een sprong waarbij het springtouw per sprong 2 keer onder de voeten door wordt gehaald alvorens over te gaan op een handstand. Het touw wordt vervolgens nog een keer onder de voeten doorgehaald alvorens terug te keren naar een staande houding (een ‘frog’). Voor dit record moet de volgende ‘double under’ gelijk volgen zonder pauze.

“Een paar jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een wereldrecord zou kunnen vestigen voor wat dan ook. Ik begon met touwtjespringen als middel om kilo’s kwijt te raken maar inmiddels is het uitgegroeid tot mijn levenswerk, mijn trots en power tool om anderen te inspireren. Mijn boodschap is dat je echt alles kunt doen als je er maar in gelooft en je er 100% voor gaat”, zegt Geraldo.

Passie
Vanuit deze passie richtte hij het springtouwbedrijf Elevate Rope op en zo ontstond The Elevate Family. Inmiddels is dit een internationaal begrip en de snelst groeiende jumprope community van het moment. Met Elevate Rope hoopt hij zoveel mogelijk mensen te inspireren om te beginnen met touwtjespringen. De voordelen van deze sport zijn eindeloos; “Het stimuleert de geestelijke gezondheid en verbetert je coördinatie, motorische vaardigheden, botdichtheid, ritme en ga zo maar door!”.

Leer touwtjespringen in Nederland
Elevate Rope zet de sport touwtjespringen op de kaart in Nederland samen met stichting Foxer Talent en JumpLevel. Voor het eerst in Nederland werd afgelopen mei een Jumprope Meet-up Event georganiseerd waar meer dan 100 jumpers op af kwamen. De jumprope community groeit hard en ook jij kunt meedoen. Blijf op de hoogte van aankomende events op Elevate Rope en leer nieuwe tricks van touwtjespringen op Instagram of via het YouTube Kanaal van Geraldo Alken.

Actueel weer

Sliedrecht
matige regen
12 ° C
12.8 °
11.1 °
79 %
0.5kmh
100 %
vr
12 °
za
17 °
zo
20 °
ma
21 °
di
21 °
Advertentie
Advertentie