16.5 C
Sliedrecht
zondag, juni 26, 2022
HomeNieuwsHuishoudelijke ondersteuning impegno overgenomen door Tzorg

Huishoudelijke ondersteuning impegno overgenomen door Tzorg

REGIO – Tzorg neemt gefaseerd tussen juni en juli 2022 de huishoudelijke ondersteuning acitiviteiten over van impegno. De overname betreft hulp bij het huishouden voor ruim 800 cliënten in Brabantse Wal, Hart van Brabant, Breda, Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, de D5-gemeenten, Drechtsteden, H4 gemeenten, Zoetermeer en Oosterhout.

Volwaardige partner
Zorgaanbieder impegno wil zich meer richten op haar kernactiviteiten, namelijk het bieden van ondersteuning aan individuen en gezinnen die psychische en/of maatschappelijke moeilijkheden ervaren door het inzetten van (specialistische) ambulante begeleiding, jeugd- en gezinshulp en basis en specialistische behandeling.

In de afgelopen periode zocht impegno naar een goede manier om de huishoudelijke ondersteuning (HO) aan cliënten te kunnen voortzetten en heeft hiervoor in Tzorg een volwaardige partner gevonden. Beide organisaties hebben hetzelfde doel voor hun cliënten: zo lang mogelijk aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Jarenlange samenwerking
René Akkermans, directeur Zorg bij Tzorg: “Tzorg en impegno werken al jaren samen en maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Nu was het tijd voor ‘n volgende stap. Deze stap maakt dat impegno zich gaat richten op datgene waar ze zeer onderscheidend in zijn en dat is de begeleiding binnen de GGZ. Tzorg neemt vanuit haar expertise om die reden van impegno de medewerkers en cliënten over die via hen huishoudelijke ondersteuning leveren en ontvangen.” Karlijn Suurmeijer, directeur bij impegno: “Tzorg is een samenwerkingspartner met wie we snel kunnen schakelen, een goede stabiele werkgever met persoonlijke aandacht voor de medewerkers en met zeer veel ervaring in het bieden van huishoudelijke ondersteuning.

Cliënten behouden hun vertrouwde huishoudelijk ondersteuners
De huishoudelijk ondersteuners van impegno komen in dienst bij Tzorg en behouden daarbij alle huidige rechten en plichten. De ruim 800 cliënten hebben daardoor de mogelijkheid om samen met hun vertrouwde hulp over te stappen naar Tzorg, zodat zij huishoudelijke ondersteuning blijven ontvangen en zo lang mogelijk aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Een warm welkom
Beide organisaties hebben de medewerkers tijdens een gezamenlijke bijeenkomst geïnformeerd over de overname. Directeur van impegno, Karlijn Suurmeijer, heeft toegelicht waarom deze keuze gemaakt is en Tzorg heeft zich kunnen voorstellen. René Akkermans, directeur Zorg bij Tzorg: “Naast de bijeenkomst hebben we de huishoudelijk ondersteuners ook persoonlijk gesproken. Deze gesprekken zijn aangenaam verlopen en we hopen onze nieuwe collega’s een warm welkom te hebben gegeven en dat zij nog vele jaren met plezier bij ons werken. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blij, betrokken en gewaardeerd voelen.

Over Tzorg
Tzorg is een vertrouwde zorgaanbieder van huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding binnen meer dan 315 Nederlandse gemeenten. De dienstverlening kent een sterk regionaal karakter. Tzorg is Wmo-specialist en onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht voor cliënten en de kwaliteit van de dienstverlening. De continuïteit in de ondersteuning door Tzorg is voor cliënten, maar ook voor gemeenten een belangrijke reden om gebruik te maken van de dienstverlening van Tzorg. Door te handelen uit voorzorg en zwaardere zorg te voorkomen, en een warm hart creëert Tzorg een aangenaam thuis voor cliënten waar zij gezond en zelfredzaam zijn. Kijk voor meer informatie op www.tzorg.nl

Over impegno
impegno biedt tijdelijke ondersteuning thuis voor mensen die psychische en/of maatschappelijke moeilijkheden ervaren. Gezinnen, volwassenen, jeugdigen en kinderen verdienen een toegewijde en efficiënte houding van onze zorgprofessionals. Een medewerker kan zelfstandig (naar de hulpvraag van de cliënt) met de cliënt beslissen over de geleverde zorg. De competenties en mogelijkheden van de cliënt zijn daarbij het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op www.impegno.nl

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
10.5 ° C
12.3 °
9.4 °
87 %
2.7kmh
100 %
do
14 °
vr
18 °
za
20 °
zo
20 °
ma
20 °
Advertentie
Advertentie