2.3 C
Sliedrecht
dinsdag, februari 7, 2023
HomeNieuwsGeen kapvergunning watertorenterrein

Geen kapvergunning watertorenterrein

SLIEDRECHT – Recent heeft de eigenaar van het Watertorenterrein een vergunning aangevraagd voor het kappen van een aantal bomen. Deze aanvraag is door de gemeente afgewezen. Verschillende omwonenden hadden zienswijzen ingediend tegen het verlenen van de kapvergunning. De gemeente heeft de redenen voor de kapaanvraag afgewogen tegen het behouden van de bomen.

Een aantal bomen op het terrein is in slechte conditie. Deze zouden, volgens de aanvrager, gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid en een aantal bomen zou in de waterkering groeien. Beide argumenten zijn op dit moment niet van toepassing volgens de gemeente Sliedrecht.

Het terrein is grondig afgesloten voor publiek met hekken en borden. Personen die op het terrein komen moeten en kunnen rekening houden met het gevaar. Dat de bomen in de waterkering zouden groeien is niet het geval. De waterkering (dijk) ligt enkele meters ten noorden van het terrein.

De bomen in de aftakelingsfase hebben hoge natuurwaarden, o.a. voor vogels, insecten, andere geleedpotigen en waarschijnlijk ook vleermuizen. Ook de bomen in goede conditie hebben een aanzienlijke natuurwaarde. Het natuurlandschap wordt door de omwonenden gewaardeerd. Dat blijkt ook uit de ingestuurde zienswijzen.

Het zal, gezien de ontwikkelingen in de planvorming, nog een aantal jaren duren voordat het gebied van het watertorenterrein ontwikkeld wordt. De gemeente verwacht dat een aanvraag voor kap van de bomen op een later moment nogmaals zal worden gedaan bij de herontwikkeling van het terrein

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
2.3 ° C
3.9 °
0.6 °
88 %
0.5kmh
4 %
di
6 °
wo
6 °
do
5 °
vr
6 °
za
2 °
Advertentie
Advertentie