15.6 C
Sliedrecht
zondag, juni 26, 2022
HomeNieuwsFantastische acts, goede sfeer, blije gezichten én tropische temperaturen tijdens Wantijlive en...

Fantastische acts, goede sfeer, blije gezichten én tropische temperaturen tijdens Wantijlive en Wantijpop!

DORDRECHT – Het lijkt wel of alle opgespaarde energie en blijdschap, van de afgelopen drie jaar, dit weekend naar buiten gekomen is. Het hele weekend was het volop genieten van fantastische acts, een goede sfeer, blije gezichten én tropische temperaturen in het Wantijpark met op vrijdag Wantijlive en op zaterdag Wantijpop. De vierde en wederom uitverkochte editie van Wantijlive trok vrijdag circa 11.000 bezoekers en zaterdag stonden meer dan 17.500 bezoekers uit volle borst te zingen en te dansen op de 25e editie van het gratis toegankelijke evenement Wantijpop. En dat alles met heerlijk zomerse temperaturen!

Op vrijdag stonden de eerste mensen al om 15.15 uur in de rij voor Wantijlive. Om 16.15 uur trapte Rob Dekay het weekend af en vanaf dat moment zat de sfeer er meteen goed in. Na Rob zorgde De Dijk voor een fenomenale show welk menig hart veroverd heeft. Nadat de band recentelijk het afscheid van Huub van der Lubbe heeft aangekondigd, zorgde het optreden voor nog meer lading. Daarna was het de beurt aan Davina Michelle om de temperatuur nog wat op te voeren en Chef’Special sloot de dag met een fantastische show af. Ondanks de hoge temperaturen werd er volop gedanst en uit volle borst meegezongen.

Zaterdag ging het feest om 13.00 uur van start. Het was aan Waltzburg om deze feestelijke 25e editie te openen vanaf het AMES podium. De vijf vrienden wisten het publiek meteen aan te krijgen met hun energieke en dansbare tracks. Na Waltzburg hebben achtereenvolgens MEAU, Snelle & De Lieve Jongens Band, Scotch The Band, Duncan Laurence en Son Mieux opgetreden. Niemand minder dan Goldband was de afsluiter van Wantijpop.

Naast het AMES podium waren er zaterdag op het Popcentrale podium diverse lokale talenten te zien zoals o.a. Zwucci & Friends, The Artificial Dance Party, Here Today en nog veel meer. Bij de Geheime Deuntjes konden mensen hun hart ophalen met relaxte vibes van 078 PODCASTS en op het foodcourt zorgde de 3voor12 Muziekkiosk voor gezelligheid met de Songwriters Circle, The 8th TRAMPoline, Voltage Avenue, The Empyrean, Seram & Naga en nog veel meer. In de kindertuin Koning Eik was er wederom van alles te doen voor de kleinste bezoekers, zoals het poppentheater, haar invlechten, zwieren in de zweefmolen, lekker klimmen en klauteren en techniek proefjes.

Gedurende het hele weekend hadden we tropisch weer met temperaturen rond de 30 graden. Evenementenorganisatie BOD Events kijkt zeer tevreden terug op het Wantij weekend. De data voor Wantijlive en Wantijpop 2023 zijn bekend.

Wantijlive vindt volgend jaar plaats op vrijdag 9 juni en Wantijpop op zaterdag 10 juni 2023.

foto’s: Christaan Valk

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
10.5 ° C
12.3 °
9.4 °
87 %
2.7kmh
100 %
do
14 °
vr
18 °
za
20 °
zo
20 °
ma
20 °
Advertentie
Advertentie