back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVEMS geeft uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Percussâo

EMS geeft uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Percussâo

H’VELD-G’DAM – Zaterdagavond 5 november a.s. organiseert de slagwerkgroep van EMS een uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Percussâo. Samen zullen zij een afwisselend programma ten gehore brengen met melodische slagwerk werkinstrumenten. Ook de jeugdslagwerkgroep van EMS zal te horen zijn.

Locatie van dit concert is het partycentrum ’t Hart aan de Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld. De avond begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Er wordt gespeeld op onder andere de kleine trom (snaredrum), de grote trom, pauken, tamboerijn, castagnetten, woodblock en triangel. Maar daarnaast ook op melodische percussie-instrumenten zoals de xylofoon, marimba of vibrafoon. En ook op een bongo, conga, djembé, timbales, shakers of cowbell.

De slagwerkgroep van Percussâo staat onder leiding van Willem Schenkelaars en de slagwerkgroep van Muziekvereniging EMS staat onder leiding van Martin de Greef.

Slagwerkgroep Percussâo werd in 2009 opgericht. De salgwerkgroep is een van de 3 onderdelen van muziekvereniging Amicitia uit het kleine kerkdorp Den Hout. Amicitia bestaat al meer dan 100 jaar en bestaat verder nog uit Het Houts Orkest en Jeugdband BonuZ. Percussâo is het Portugese woord voor percussie en de naam van één van de eerste concertstukken die werd ingestudeerd.

De groep ondersteunt Het Houts Orkest bij concerten, maar verzorgt ook zelfstandig optredens. Hierbij wordt gestreefd naar eigentijdse, aansprekende slagwerkmuziek. Veel muziek die gespeeld wordt, is speciaal voor de slagwerkgroep bewerkt door de instructeur.

Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk werd op 29 juni 1945 opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de jaren na de oorlog werd de drumband (nu slagwerkgroep) gevormd. Naast de slagwerkgroep heeft de vereniging ook een twirlgroep.

Slagwerken is voor iedereen vanaf 6 jaar leuk! Kijk eens op onze website of kom eens kijken op donderdagavond vanaf 18.30 uur in het EMS gebouw op de Sluisweg 67e. Zie voor meer informatie ook www.emshardinxveld.nl

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie