12 C
Sliedrecht
vrijdag, september 22, 2023
HomeVervallen-TVDuPont vecht aansprakelijkheid miskramen ex-werknemers aan

DuPont vecht aansprakelijkheid miskramen ex-werknemers aan

DORDRECHT – De Dordtse fabriek DuPont gaat in hoger beroep en vecht aan dat het aansprakelijk is voor gezondheidsschade, vruchtbaarheidsproblemen en miskramen van oud-medewerkers die werkten met de gevaarlijke stof DMAc. Romy Hardon, die van 1977 tot 1988 in de Lycra-fabriek werkte, en een doodgeboren kindje kreeg, is teleurgesteld, maar zij is niet verrast. ,,Dit kun je verwachten van DuPont,´ zegt ze.

Vijftien oud-medewerkers werden tot hun grote vreugde in juli nog in het gelijk gesteld door de kantonrechter. Die vonniste onder andere op basis van oude filmbeelden, waarop te zien was hoe de vrouwen en jonge meisjes destijds in de fabriek werkten zonder beschermende kleding. Volgens de rechter deed DuPont te weinig om gezondheidsschade te voorkomen.

DuPont liet deze week weten dat het begaan is met de oud-werknemers. De zaak is volgens het bedrijf zo complex dat zij die wil voorhouden aan een meervoudige Kamer.De zitting in het gerechtshof dient naar verwachting volgend jaar in Den Haag.

Romy Hardon zegt dat het een zwaar en uitputtend traject is. Al 6,5 jaar zijn de oud-werknemers bezig om de zaak juridisch voor te bereiden. ,,Dan sta je eindelijk in de rechtbank en dan wordt je in het gelijk gesteld. En dan gaat DuPont in hoger beroep. Ik vind het heel erg jammer.

Ze heeft wel vertrouwen in een goede afloop van hun zaak. ,,Mijn vertrouwen in onze advocaat Daphne van Doorn (vakbond FNV, red.) is skyhigh. Ik geloof nog steeds dat wij gaan winnen.

Dit bericht is afkomstig van mediapartner RTV Dordrecht

Actueel weer

Sliedrecht
matige regen
12 ° C
12.8 °
11.1 °
79 %
0.5kmh
100 %
vr
12 °
za
17 °
zo
20 °
ma
21 °
di
21 °
Advertentie
Advertentie