13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVBrigitte Erkelens uit Hoogblokland wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Brigitte Erkelens uit Hoogblokland wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

H’VELD-G’DAM – Voorlezen is leuk! Afgelopen week heeft Brigitte Erkelens van Basisschool De Wegwijzer uit Hoogblokland in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam de voorronde gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd. Op woensdag 8 maart zal Brigitte samen met twaalf andere lokale winnaars meedoen met de regionale kwartfinale in Ridderkerk en verder strijden voor de titel Voorleeskampioen 2023!

Voorrondes in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam
In totaal deden elf kandidaten uit de regio mee aan de lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De voorronde vond plaats in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam en de kandidaten werden aangemoedigd door hun supporters. Om de beurt werden ze door presentator Inge van der Kolk naar voren gehaald en aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment uit hun favoriete zelfgekozen boek. Het boek ‘IJsblinkers ijsvleugels’ van Henriëtte van Hemmink werd voorgelezen door winnares Brigitte.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie