9.2 C
Sliedrecht
maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsAutoMaatje zoekt vrijwilligers!

AutoMaatje zoekt vrijwilligers!

H’VELD-G’DAM – Ook in Hardinxveld–Giessendam zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Er is weinig echt geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele ouderen of anderen met een beperking.  Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit hun huis en kunnen zij in een isolement raken.

ANWB AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, naar de kaartclub of op familiebezoek. Onderweg heb je een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, bijvoorbeeld bij het tillen van boodschappen.

De professionals van ANWB en Servanda Sociaal Werk bieden het AutoMaatje platform waarop dit duurzaam mogelijk is. De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Wil je ook ANWB AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten?

Je ontvangt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Je auto dient APK-gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Bel Servanda Sociaal Werk (0184 – 612771) of mail automaatje@servanda.nl om je aan te melden als vrijwilliger.

Kijk op https://www.servanda.nl/diensten/anwb-automaatje voor meer informatie.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
9.2 ° C
11.7 °
6.7 °
94 %
0.5kmh
10 %
ma
16 °
di
18 °
wo
20 °
do
17 °
vr
17 °
Advertentie
Advertentie