12 C
Sliedrecht
zaterdag, september 23, 2023
HomeVervallen-TV8 oktober - Ein Deutsches Requiem van Brahms met 2 koren Gereformeerde...

8 oktober – Ein Deutsches Requiem van Brahms met 2 koren Gereformeerde Kerk Sliedrecht

SLIEDRECHT – Op zaterdag 8 oktober zingen het Drechtsteden Concertkoor en Toonkunstmuziekkoor Zeist samen het beroemde Deutsches Requiem van Johannes Brahms in de Gereformeerde Kerk, Middeldiepstraat 6. Aanvang 20.15 uur 

De treurmis is behoorlijk kort en duurt ongeveer 70 minuten. Het is oorspronkelijk geschreven voor koor en orkest. Maar in deze uitvoering vindt de begeleiding plaats door 2 pianisten op 1 vleugel. Daardoor is het werk lichter van toon. Dat past goed bij de romantische opvatting van Brahms . Eigenlijk had hij het werk een menselijk requiem willen noemen. Hij schreef het niet voor de doden, maar voor de levenden. Hij wilde dat zijn noten dienden als troost. In 1868 dirigeerde hij zijn requiem in de Dom van Bremen.

Nu leidt Danny Nooteboom het stuk voor 2 koren waarvan hij de vaste dirigent is .

Het Drechtstedenkoor is het koor dat gevormd wordt door Soli Deo Gloria, dat onder deze naam voor concerten uitgebreid kan worden met projectleden en andere koren. Al sinds 1871 is Toonkunstkoor Zeist de oudste culturele vereniging van Zeist.

Julia Buizer en Andre de Jager zijn de pianisten, Elise van Es de sopraan en Ago Verdonschot de bas. Kaarten kosten € 20,- .

Kaartverkoop via de leden en de website www.cov-solideogloria.nl

Actueel weer

Sliedrecht
matige regen
12 ° C
12.8 °
11.1 °
79 %
0.5kmh
100 %
vr
12 °
za
17 °
zo
20 °
ma
21 °
di
21 °
Advertentie
Advertentie